Newsletter
Curs valutar
EUR
4.4353
-0.05%
USD
3.9273
+1.47%
XAU
142.51
+0.89%
Arhiva stiri
 
Horoscop
Program TV
DEX Online

Celebritati

Alexa Visarion

Profesie
regizor

Data si locul nasterii
11 Septembrie 1947 - Botosani

Varsta: 67 de ani

Alexa Visarion este un regizor si scenarist roman de teatru si film.
Filmografie
Ca regizor
Inainte de tacere (1978)
Inghititorii de sabii (1981)
Napasta (1982)
Punct si de la capat (1985)
Vinovatul (1991)
Luna Verde (2008)
Ca scenarist
Inghititorii de sabii (1981)
Napasta (1982)
Vinovatul (1991)
Luna Verde (2008)
Textul este disponibil sub licenta GNU pentru documentatie libera.
Versiunea originala a acestui articol se afla la: http://ro.wikipedia.org/wiki/Alexa_Visarion

Ultimele stiri

Romania alege dintre 14 pelicule, "cel mai bun film strain" propus pentru Oscar
Telegraf Constanta - Miercuri, 29 Iulie 2015
Printre cele 14 lungmetraje inscrise in cursa pentru a deveni propunerea Romaniei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film strain” a premiilor Oscar 2016, se afla „Aferim!”, de Radu Jude,...
Romania alege dintre 14 pelicule, "cel mai bun film strain" propus pentru Oscar
Trei top 10 filme 2014
Adevarul Online - Luni, 22 Decembrie 2014
1. "Camille Claudel 1915" (Franta, 2013) Regia: Bruno Dumont Cu: Juliette Binoche, Jean-Luc Vincent Falconetti 2013: Actrita premiata cu Oscar in 1997 o portretizeaza pe nefericita sculptorita si fosta metresa a lui Auguste...
Trei top 10 filme 2014
Ingrosari
Adevarul Online - Joi, 11 Decembrie 2014
Scriitorul fusese obligat inca la debut sa recurga la un pseudonim literar fiindca ii era interzisa publicarea sub numele reala pentru ca nu cumva cineva sa isi aduca aminte de fruntasul national-taranist omonim. Piesa a fost...
Ingrosari
"Ana", noul film al regizorului Alexa Visarion, va rula in cinematografe din 12 decembrie
Ziarul Ialomita - Miercuri, 10 Decembrie 2014
Cel mai noul film al regizorului Alexa Visarion, "Ana", se inspira din traseul prin care regizorul a incercat obsesiv sa ecranizeze mitul Meșterului Manole. "Ana" va intra in cinematografe din 12 decembrie. Din...
George Constantin: In memoriam
Jurnalul National - Luni, 27 Octombrie 2014
S-au implinit 20 de ani de cand a parasit aceasta lume fabulosul actor George Constantin. Festivalul National de Teatru ii dedica o impresionanta expozitie de fotografii intitulata: "Magistre fara seaman, slava! - In memoriam...
George Constantin: In memoriam
Brazilia, paine si fotbal sau "F**k FIFA"
Adevarul Online - Joi, 17 Iulie 2014
"Adevarata fata a fascismului" se intitula un film documentar din 1965 al regizorului rus, acum uitat, Mihail Romm (profesor al lui Tarkovski si al altor nume sovietice mari). Tot astfel, "Adevarata fata a Cupei Mondiale" ar...
Brazilia, paine si fotbal sau "F**k FIFA"
TIFF 13 - pe ultima suta de metri
Cotidianul - Sambata, 7 Iunie 2014
Dupa opt zile pline la Cluj, TIFF se apropie de final. Castigatorii competitiei, alaturi de invitatii speciali Debra Winger, Krzysztof Zanussi si Florin Zamfirescu, vor urca pe scena Teatrului National din Cluj sambata, 7...
TIFF 13 - pe ultima suta de metri
Sarbatoarea teatrului de la Sibiu: 2.500 de artisti din 70 de tari vor veni la Festivalul...
Adevarul Online - Miercuri, 21 Mai 2014
La Festivalul International de Teatru de la Sibiu (FITS), care va desfasura intre 6 si 15 iunie la Sibiu, vor participa peste 2.500 de artisti din 70 de tari. Productia "Oidip" a Teatrului National din Sibiu este o adaptare...
Sarbatoarea teatrului de la Sibiu: 2.500 de artisti din 70 de tari vor veni la Festivalul...
Iulia Ionescu, petrecere de pomina cu alcool
Atac - Vineri, 25 Aprilie 2014
Iulia Ionescu a disparut de acasa in luna februarie si timp de patru zile a batut la portile manastirilor din Neamt si Suceava, unde ar fi incercat sa se calugareasca, dupa cum i-ar fi spus de multe ori duhovnicului ei,...
Filmul romanesc triumfa in lume
Cotidianul - Sambata, 26 Aprilie 2014
Premiera in spatiul nord-american a filmului “Ana” Cunoscutul regizor si scenarist de teatru si film Alexa Visarion va prezenta in premiera in spatiul nord-american noul sau film, intitulat “Ana”, pe...
Filmul romanesc triumfa in lume
Dan Sultanescu: Exercitiu de toleranta si empatie, sau 10 argumente pentru cele doua tabere Dan Sultanescu: Exercitiu de toleranta si empatie, sau 10 argumente pentru cele doua tabere

Stiu ca toleranta este ultimul lucru la care se gandesc cei care fac parte din taberele politice care se confrunta acum. In acelasi timp,... [continuare]

Dan Sultanescu: Cateva concluzii despre noul asalt la Ponta Dan Sultanescu: Cateva concluzii despre noul asalt la Ponta

1. Ponta a zis ca isi da demisia daca va fi urmarit penal. De ce nu face asta acum? Raspuns: Pentru ca decizia de incepere a urmaririi... [continuare]

Alte opinii InfoPortal
Clasament fotbal Liga I
1 Steaua Bucureşti 21
2 CFR 1907 Cluj 19
3 Astra Giurgiu 18
4 Dinamo Bucureşti 18
5 ASA Târgu-Mureş 15
6 Petrolul Ploieşti 14
7 FC Botoşani 14
Vezi tot clasamentul
Auto
© 2005-2008   InfoPortal  /   Conditii de utilizare  /   Contact  /   Harta site  /   Resurse webmasteri  /   Cookies
* InfoPortal este o marca inregistrata. Reproducerea integrala sau partiala a oricaror texte sau imagini de pe situl infoPortal.ro fara acordul prealabil este interzisa