Newsletter
Curs valutar
EUR
4.4098
-0.22%
USD
3.4250
+0.45%
XAU
134.63
-0.71%
Arhiva stiri
 
Horoscop
Program TV
DEX Online

Celebritati

Coca Andronescu

Profesie
actrita

Data si locul nasterii
3 Iulie 1932 - Patarlagele, judetul Buzau

Data decesului: 5 Aug 1998
(la varsta de 66 de ani)

Coca Andronescu a fost o actrita romana de teatru si film, care a facut parte din trupa Teatrului National din Bucuresti.
Urmeaza studii teatrale de actorie la Institutul de Teatru din Cluj, promotia 1953. In anii 1970 joaca intr-un miniserial TV de mare succes la public si la critica, difuzat de Televiziunea Romana, in care interpreteaza in duet cu Octavian Cotescu memorabilul cuplu de personaje Tanta si Costel, din Lehliu Gara.
Filmografie
Nu vreau sa ma insor (1960)
Badaranii (1960)
Post restant (1961)
Iubirea e un lucru foarte mare (1962) - mini-serial TV
Dragoste la zero grade (1964)
Titanic vals (1964) - Sarmisegetuza
Balul de sambata seara (1968)
Zile de vara (1968) - Tanta
Asteptarea (1970)
Comedie fantastica (1975)
Singuratatea florilor (1975)
Serenada pentru etajul XII (1976)
Eu, tu si Ovidiu (1977)
Tufa de Venetia (1977)
Expresul de Buftea (1978)
Alo, aterizeaza strabunica! (1981)
Cine iubeste si lasa (1982)
Hangita (1983) - teatru TV
Muschetarii in vacanta (1984)
Masca de argint (1985)
Cuibul de viespi (1986)
In fiecare zi mi-e dor de tine (1987)
Recital in gradina cu pitici (1987)
Moartea unui artist (1989)
Textul este disponibil sub licenta GNU pentru documentatie libera.
Versiunea originala a acestui articol se afla la: http://ro.wikipedia.org/wiki/Coca_Andronescu

Ultimele stiri

Denuntul impotriva lui Basescu, depus la procurorul general
Curierul National - Vineri, 18 Aprilie 2014
Denuntul de santaj impotriva presedintelui Traian Basescu, semnat de 176 de parlamentari, in frunte cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea si Ilie Sarbu, a fost depus la procurorul general.Denuntul priveste savarsirea...
Denuntul impotriva presedintelui Basescu, depus la procurorul general
Bursa - Joi, 17 Aprilie 2014
Denuntul de santaj impotriva presedintelui Traian Basescu, semnat de 176 de parlamentari, in frunte cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea si Ilie Sarbu, a fost depus, astazi, la procurorul general. Denuntul priveste...
Poftiti in lumea magica a Teatrului
Cotidianul - Sambata, 8 Februarie 2014
Teatrul National “Radu Stanca” Coproductie europeana cu cinci tari, in premiera Sectia Germana a Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu prezinta marti, 11 februarie, ora 19.00, si miercuri, 12...
Poftiti in lumea magica a Teatrului
Lista masonilor din Romania
Cotidianul - Joi, 16 Ianuarie 2014
Raportul SRI (ceva mai vechi pana apare altul nou –n.r.) arata ca “Marea Loja Nationala din Romania, condusa de Marele Maestru Eugen Ovidiu Chirovici, este o creatie a serviciilor secrete ruse realizata cu...
Lista masonilor din Romania
Stralucita cariera a lui Mihai Fotino. Cu o figura de intelectual, el nu se potrivea cu rolurile...
Adevarul Online - Luni, 13 Ianuarie 2014
Tatal si-a inceput filmografia din 1913, de pe vremea mutului, cu "Cetatea Neamtului", realizat de Emil Girleanu. Fiul i-a urmat pe scena de mic, cu un talent innascut si slefuit pe parcurs, pana a devenit octogenar. A facut...
Stralucita cariera a lui Mihai Fotino. Cu o figura de intelectual, el nu se potrivea cu rolurile...
Ping pong cu teatrul la TVR
Adevarul Online - Miercuri, 9 Octombrie 2013
Intre timp, am reusit sa aflu ca, pour une fois, domnul Saftoiu nu a mintit, ca se afla in diverse stadii de productie 14 premiere. Unele reprezentand productii proprii, originale, altele preluari, adaptari ale unor...
Ping pong cu teatrul la TVR
Actori de prima marime, campioni mondiali si olimpici, medici renumiti cer o lege fara eutanasiere
Cotidianul - Miercuri, 25 Septembrie 2013
Radu Beligan, Tamara Buciuceanu-Botez, Monica Davidescu, Sebastiani Papaiani, Ivan Patzaichin, Mariana Bitang, Octavian Belu, Cristian Gatu, Cornel Dinu, Dan Puric, Dan Pita, Maria Slatinaru-Nistor s.m.a. au semnat apelul...
Actori de prima marime, campioni mondiali si olimpici, medici renumiti cer o lege fara eutanasiere
Reprezentanti ai autoritatilor locale prahovene, fata in fata cu senatorii PSD
Ziarul Prahova - Luni, 10 Iunie 2013
- La Azuga, primarii au expus problemele de natura legislativa cu care se confrunta in teritoriuPrima intalnire "pe teren" a grupului senatorilor PSD, dupa alegerile parlamentare de anul trecut, cu reprezentanti ai...
Reprezentanti ai autoritatilor locale prahovene, fata in fata cu senatorii PSD
Legatura dintre FITS si Jean-Paul Sartre
Adevarul Online - Marti, 11 Iunie 2013
Mie mi-au revenit in minte Sartre si teoriile lui in timp ce urmaream spectacolul cu piesa Minunata pantofareasa de Federico Garcia Lorca, prezentat in sala micutului teatru Gong de U Teatrino din Corsica. Nu alesesem acest...
Legatura dintre FITS si Jean-Paul Sartre
Momente speciale la UNATC
Cotidianul - Vineri, 17 Mai 2013
Gala Absolventilor Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti se imbraca in haine de gala pentru a sarbatori o noua promotie de absolventi ai specializarilor de Master...
Momente speciale la UNATC
Constatarile unei saptamani de vara Constatarile unei saptamani de vara

1. Iohannis s-a intalnit cu Basescu si incearca sa ascunda asta. A dat, fara sa-l forteze nimeni, o declaratie in care anunta ca nu... [continuare]

Dan Sultanescu: Ponta si Basescu vs Blair si Thatcher Dan Sultanescu: Ponta si Basescu vs Blair si Thatcher

Oricat de deplasata ar fi comparatia intre Romania si Anglia, nu pot sa nu remarc cat de asemanatoare sunt traseele acestor perechi de... [continuare]

Alte opinii InfoPortal
Clasament fotbal Liga I
1 Astra Giurgiu 15
2 Steaua Bucureşti 15
3 Petrolul Ploieşti 13
4 CFR 1907 Cluj 13
5 Dinamo Bucureşti 12
6 ASA Târgu-Mureş 11
7 Ceahlăul Piatra-Neamţ 10
Vezi tot clasamentul
Ultimele meciuri jucate
FC Viitorul   -   Ceahlaul P-Neamt
CFR Cluj   -   Astra Giurgiu
CSMS Iaşi   -   ASA Tg-Mureş
Botosani   -   Dinamo
Pandurii Tg. Jiu   -   Petrolul Ploieşti
Vezi toate rezultatele
Urmatoarele meciuri
Vineri, 19 Septembrie
21:00 ASA Tg-Mureş - Rapid  
Sambata, 20 Septembrie
18:30 Otelul Galati - CFR Cluj  
21:00 Dinamo - CSMS Iaşi  
Duminica, 21 Septembrie
16:00 Ceahlaul P-Neamt - FC Brasov  
18:30 Astra Giurgiu - Pandurii Tg. Jiu  
21:00 Petrolul Ploieşti - Steaua  
Vezi toate meciurile
Auto
© 2005-2008   InfoPortal  /   Conditii de utilizare  /   Contact  /   Harta site  /   Resurse webmasteri
* InfoPortal este o marca inregistrata. Reproducerea integrala sau partiala a oricaror texte sau imagini de pe situl infoPortal.ro fara acordul prealabil este interzisa
Parteneri: ShopMania, ShopMania France, ShopMania Italy, ShopMania UK, ShopMania Australia, ShopMania India, ShopMania Hungary, ShopMania Mexico, ShopMania Spain, ShopMania Portugal, ShopMania Russia, ShopMania Brasil, ShopMania Poland, ShopMania Deutschland, Stiri Chisinau, Imobiliare, Anunturi auto, Legislatie auto, Noul cod rutier, Bascalie.ro, Jocuri, Horoscop, Cluburi, restaurante, hoteluri, baruri, Prieteni, Program TV, Program Cinema, Filme, Comedii, Telenovele, Filme adolescenti, Felicitari, Director web, Dictionar roman-englez, Dictionar englez-roman, Creare magazin online