Newsletter
Curs valutar
EUR
4.4041
-0.07%
USD
4.0136
-0.07%
XAU
141.01
+0.99%
Arhiva stiri
 
Horoscop
Program TV
DEX Online

Celebritati

Draga Olteanu Matei

Profesie
actrita

Data si locul nasterii
24 Octombrie 1933 - Bucuresti

Varsta: 81 de ani

Studii la IATC (1956).
Apreciata actrita de comedie pe scena Teatrului National Bucuresti, in film si la televiziune.
Dupa pensionarea sa din Teatrul National (1992) se retrage la Piatra Neamt unde infiinteaza compania teatrala Teatrul Vostru.
Filmografie
Cuscrele (Serial TV) (2005)
Faimosul Paparazzo (1999)
Ministerul comediei (1999)
Danila Prepeleac (1996)
Chirita in Iasi (1987)
Coana Chirita (1986)
Promisiuni (1985)
Casatorie cu repetitie (1985)
Ramasagul (1984)
Miezul fierbinte al piinii (1983)
Buletin de Bucuresti (1982)
O lume fara cer (1981)
Iancu Jianu, haiducul (1981)
Dumbrava minunata (1980)
Iancu Jianu, zapciul (1980)
Audienta (1979)
Un om in londen (1978)
Gustul si culoarea fericirii (1978)
Avaria (1978)
Din nou impreuna (1978)
Nea Marin miliardar (1978)
Pentru patrie (1977)
Eu, tu si Ovidiu (1977)
Actiunea "Autobuzul" (1977)
Iarna bobocilor (1977)
Ultima noapte a singuratatii (1976)
Serenada pentru etajul XII (1976)
Instanta amina pronuntarea (1976)
Bunicul si doi delicventi minori (1976)
Zile fierbinti (1975)
Patima (1975)
Toamna bobocilor (1975)
Stefan cel Mare - Vaslui 1475 (1974)
Ilustrate cu flori de cimp (1974)
Filip cel bun (1974)
Fratii Jderi (1974)
Pistruiatul (1973)
Explozia (1972)
Bariera (1972)
Asta seara dansam in familie (1972)
Facerea lumii (1971)
Fratii (1970)
Prieteni fara grai (1969)
Zile de vara (1967)
Cine va deschide usa? (1967)
Golgota (1966)
Fanomele se grabesc (1966)
Merii salbatici (1964)
Un suris in plina vara (1963)
Liniste (1963)
Lupeni '29 (1962)
Setea (1960)
Blanca (1955)
Roluri in teatru
Asteptand la Arlechin
Cadavrul viu actor
Casa recomandata
Comoara din deal
Crima pentru pamant a
Fetele Didinei
Hagi Tudose
Minunile Sfantului Sisoe
Muscata din fereastra
Visul unei nopti de iarna
Scenarii pentru filmele
Dumbrava minunata (1980)
Patima (1975)
Premii
Draga Olteanu Matei la decernarea Premiului TVR pentru Cea mai iubita actritaPremiul de Excelenta al Revistei VIP - 2005.
Premiul UNITER pentru intreaga activitate - 2004.
Premiul TVR si PTWB (Prime Time World Broadcast) pentru Cea mai iubita actrita - 2003.
ACIN (pentru Ilustrate cu flori de cimp si Filip cel bun) - 1975.
Textul este disponibil sub licenta GNU pentru documentatie libera.
Versiunea originala a acestui articol se afla la: http://ro.wikipedia.org/wiki/Draga_Olteanu_Matei

Ultimele stiri

Pe locuri, fiti gata, start! A inceput operatiunea de spalare a suspectului Victor Ponta
Adevarul Online - Duminica, 7 Iunie 2015
Dincolo de comunicatele PSD care se intrec in a-l peria si in a-l curata zdravan pe premier, intre atacuri la adresa Opozitiei si reflectii filosofice cu privire la Justitia din Romania si la ce inseamna, de fapt, un stat de...
Pe locuri, fiti gata, start! A inceput operatiunea de spalare a suspectului Victor Ponta
Excesul de ideologie dauneaza grav cinemaului
Adevarul Online - Duminica, 15 Martie 2015
Cu Ursul de argint de la Berlin in portofoliu, Aferim! a intrat in forta in cinematografele de la noi. Promovat drept un autentic "western balcanic", filmul lui Radu Jude promitea resuscitarea cinemaului autohton. Parea ca...
Cum l-am simtit pe Regele Mihai
Adevarul Online - Sambata, 25 Octombrie 2014
Familia Regala il aniverseaza pe Majestatea Sa intr-un mod unic si special. Si anume: indreptandu-se spre popor cinstind si decorand personalitati marcante ale societatii romanesti. La Castelul Peles au fost decorati 17...
Cum l-am simtit pe Regele Mihai
Artiste decorate in numele regelui
Libertatea - Vineri, 24 Octombrie 2014
Printre cei care au primit distinctiile Casei Regale se numara Sofia Vicoveanca, Maria Ciobanu, Draga Olteanu Matei si Tamara Buciuceanu. Ceremonia, organizata cu prilejul aniversarii a 93 de ani de catre regele Mihai, varsta...
Artiste decorate in numele regelui
Zi de sarbatoare pentru teatrul romanesc! Draga Olteanu Matei si-a serbat ziua de nastere
Cancan - Vineri, 24 Octombrie 2014
Vinerea aceasta, Draga Olteanu Matei a implinit 81 de ani, ocazie cu care o tara intreaga a sarbatorit-o. Primul care i-a urat "la multi ani" a fost premierul Victor Ponta. Mesajul lui e incarcat de recunostiinta si respect. ...
Zi de sarbatoare pentru teatrul romanesc! Draga Olteanu Matei si-a serbat ziua de nastere
Toma Caragiu, Dem Radulescu, Marin Preda si Nichita la Festivalul International de Umor "Constantin...
Jurnalul National - Duminica, 19 Octombrie 2014
Foto: Festivalul International Constantin Tanase Vezi galeria foto De cateva zile s-a incheiat la Vaslui Festivalul International de Umor Constantin Tanase. A fost editia a XXIII-a, una ce a cuprins manifestari...
Toma Caragiu, Dem Radulescu, Marin Preda si Nichita la Festivalul International de Umor "Constantin...
Draga Olteanu Matei, mesaj pentru Dan Voiculescu
Antena3 - Joi, 25 Septembrie 2014
La aniversarea a 68 de ani, profesorul Dan Voiculescu a primit zeci de mesaje de la persoane cunoscute ale vietii publice. Printre acestea si Draga Olteanu Matei, care a tinut sa ii ureze multa sanatate si sa ii transmita...
Draga Olteanu Matei, mesaj pentru Dan Voiculescu
Actrita Draga Olteanu Matei saluta decizia Guvernului prin care artistii si sportivii isi vor...
Antena3 - Luni, 22 Septembrie 2014
Actrita Draga Olteanu Matei a multumit Guvernului pentru initiativa prin care artistii, sportivii si academicienii isi vor redobandi indemnizatiile suspendate de Guvernul Boc, in 2009, apreciind ca astfel s-a facut...
Actrita Draga Olteanu Matei saluta decizia Guvernului prin care artistii si sportivii isi vor...
Comunartiștii
Pandurul - Miercuri, 13 August 2014
Ieri va spuneam despre niște actori tineri cantand impotriva unei manipulari evidente. Tinerii ințeleg. De ce doar tinerii? Batranii artiști nu ințeleg. Unii. Alții nu vor sa ințeleaga sau pur și simplu fac pe...
Mii de romani, alaturi de Antena 3, la "Plimbarea Libertații"
Telegraf Constanta - Luni, 11 August 2014
In dosarul "ICA", un complet de judecatori numit, si nu ales aleatoriu, așa cum ar fi fost legal, a trimis șapte oameni dupa gratii! Și a dispus confiscarea sediului Antena 3, postul de știri din Romania care a facut, ani...
Mii de romani, alaturi de Antena 3, la "Plimbarea Libertații"
Dan Sultanescu: Exercitiu de toleranta si empatie, sau 10 argumente pentru cele doua tabere Dan Sultanescu: Exercitiu de toleranta si empatie, sau 10 argumente pentru cele doua tabere

Stiu ca toleranta este ultimul lucru la care se gandesc cei care fac parte din taberele politice care se confrunta acum. In acelasi timp,... [continuare]

Dan Sultanescu: Cateva concluzii despre noul asalt la Ponta Dan Sultanescu: Cateva concluzii despre noul asalt la Ponta

1. Ponta a zis ca isi da demisia daca va fi urmarit penal. De ce nu face asta acum? Raspuns: Pentru ca decizia de incepere a urmaririi... [continuare]

Alte opinii InfoPortal
Clasament fotbal Liga I
1 Steaua Bucureşti 21
2 CFR 1907 Cluj 19
3 Astra Giurgiu 18
4 Dinamo Bucureşti 18
5 ASA Târgu-Mureş 15
6 Petrolul Ploieşti 14
7 FC Botoşani 14
Vezi tot clasamentul
Auto
© 2005-2008   InfoPortal  /   Conditii de utilizare  /   Contact  /   Harta site  /   Resurse webmasteri  /   Cookies
* InfoPortal este o marca inregistrata. Reproducerea integrala sau partiala a oricaror texte sau imagini de pe situl infoPortal.ro fara acordul prealabil este interzisa