Newsletter
Curs valutar
EUR
4.3989
-0.31%
USD
3.3485
-0.01%
XAU
138.51
+0.05%
Arhiva stiri
 
Horoscop
Program TV
DEX Online

Celebritati

Draga Olteanu Matei

Profesie
actrita

Data si locul nasterii
24 Octombrie 1933 - Bucuresti

Varsta: 80 de ani

Studii la IATC (1956).
Apreciata actrita de comedie pe scena Teatrului National Bucuresti, in film si la televiziune.
Dupa pensionarea sa din Teatrul National (1992) se retrage la Piatra Neamt unde infiinteaza compania teatrala Teatrul Vostru.
Filmografie
Cuscrele (Serial TV) (2005)
Faimosul Paparazzo (1999)
Ministerul comediei (1999)
Danila Prepeleac (1996)
Chirita in Iasi (1987)
Coana Chirita (1986)
Promisiuni (1985)
Casatorie cu repetitie (1985)
Ramasagul (1984)
Miezul fierbinte al piinii (1983)
Buletin de Bucuresti (1982)
O lume fara cer (1981)
Iancu Jianu, haiducul (1981)
Dumbrava minunata (1980)
Iancu Jianu, zapciul (1980)
Audienta (1979)
Un om in londen (1978)
Gustul si culoarea fericirii (1978)
Avaria (1978)
Din nou impreuna (1978)
Nea Marin miliardar (1978)
Pentru patrie (1977)
Eu, tu si Ovidiu (1977)
Actiunea "Autobuzul" (1977)
Iarna bobocilor (1977)
Ultima noapte a singuratatii (1976)
Serenada pentru etajul XII (1976)
Instanta amina pronuntarea (1976)
Bunicul si doi delicventi minori (1976)
Zile fierbinti (1975)
Patima (1975)
Toamna bobocilor (1975)
Stefan cel Mare - Vaslui 1475 (1974)
Ilustrate cu flori de cimp (1974)
Filip cel bun (1974)
Fratii Jderi (1974)
Pistruiatul (1973)
Explozia (1972)
Bariera (1972)
Asta seara dansam in familie (1972)
Facerea lumii (1971)
Fratii (1970)
Prieteni fara grai (1969)
Zile de vara (1967)
Cine va deschide usa? (1967)
Golgota (1966)
Fanomele se grabesc (1966)
Merii salbatici (1964)
Un suris in plina vara (1963)
Liniste (1963)
Lupeni '29 (1962)
Setea (1960)
Blanca (1955)
Roluri in teatru
Asteptand la Arlechin
Cadavrul viu actor
Casa recomandata
Comoara din deal
Crima pentru pamant a
Fetele Didinei
Hagi Tudose
Minunile Sfantului Sisoe
Muscata din fereastra
Visul unei nopti de iarna
Scenarii pentru filmele
Dumbrava minunata (1980)
Patima (1975)
Premii
Draga Olteanu Matei la decernarea Premiului TVR pentru Cea mai iubita actritaPremiul de Excelenta al Revistei VIP - 2005.
Premiul UNITER pentru intreaga activitate - 2004.
Premiul TVR si PTWB (Prime Time World Broadcast) pentru Cea mai iubita actrita - 2003.
ACIN (pentru Ilustrate cu flori de cimp si Filip cel bun) - 1975.
Textul este disponibil sub licenta GNU pentru documentatie libera.
Versiunea originala a acestui articol se afla la: http://ro.wikipedia.org/wiki/Draga_Olteanu_Matei

Ultimele stiri

Mii de romani, alaturi de Antena 3, la "Plimbarea Libertații"
Telegraf Constanta - Luni, 11 August 2014
In dosarul "ICA", un complet de judecatori numit, si nu ales aleatoriu, așa cum ar fi fost legal, a trimis șapte oameni dupa gratii! Și a dispus confiscarea sediului Antena 3, postul de știri din Romania care a facut, ani...
Mii de romani, alaturi de Antena 3, la "Plimbarea Libertații"
Draga Olteanu Matei: Din aceasta seara, dictatura s-a reinstaurat in tara noastra si avem a ne teme
Antena3 - Vineri, 8 August 2014
Actrita Draga Olteanu Matei este alaturi de Antena 3: "Sunt alaturi de dumneavoastra. Si eu va pun apartamentul meu la dispozitie Si cred ca sunt foarte multi oameni din tara asta care vi le-ar pune", a spus actrita Draga...
Draga Olteanu Matei: Din aceasta seara, dictatura s-a reinstaurat in tara noastra si avem a ne teme
Radu Tudor: Azi s-a demonstrat ca miza, in afara inchiderii adversarului lui Basescu, era si...
Antena3 - Vineri, 8 August 2014
Realizatorul "Punctul de intalnire", Radu Tudor, a afirmat, in editia speciala de vineri seara, ca cei care au crezut ca pot inchide Antena 3, odata cu condamnarea lui Dan Voiculescu la inchisoare, "au facut greseala vietii...
Radu Tudor: Azi s-a demonstrat ca miza, in afara inchiderii adversarului lui Basescu, era si...
Trofeul Amara s-a... plimbat prin toata tara
Ziarul Ialomita - Sambata, 2 August 2014
Haideti sa facem putina istorie pe marginea celui mai longeviv festival concurs de muzica usoara din Romania (nota bene: fara intrerupere intre anii 1968-2014) si sa lasam aprecierile privind valoarea acestuia in seama...
Doamna teatrului romanesc, Draga Olteanu Matei, jignita de Grigore decapoliticul
Ziarul Ialomita - Joi, 17 Iulie 2014
Intr-un interviu acordat in emisiunea "Sinteza zilei" de la Antena 3, doamna teatrului romanesc, Draga Olteanu Matei, a vorbit despre cum a suportat Romania umilința de a fi votat inca din 2009 pentru altcineva și, cu toate...
Dupa dezvaluiri, Traian Basescu se razbuna. Draga Olteanu Matei: Omul asta e in stare sa declaseze...
Antena3 - Duminica, 6 Iulie 2014
Doamna teatrului si filmului romanesc, Draga Olteanu Matei, a vorbit, duminica, la "Sinteza zilei cu Mihai Gadea", despre cum a suportat Romania umilinta de a fi votat inca din 2009 pentru altcineva si cu toate astea Traian...
Dupa dezvaluiri, Traian Basescu se razbuna. Draga Olteanu Matei: Omul asta e in stare sa declaseze...
Draga Olteanu Matei: Mi-e cumplit de rusine. Basescu NU e presedintele meu
Antena3 - Miercuri, 14 Mai 2014
Mai multe personalitati ale Romaniei s-au alaturat demersului Antena 3 de recastigare a demnitatii nationale. Printre ele, inegalabila actrita Draga Olteanu Matei.Artista a spus ca ii este rusine de "ii crapa obrazul"....
Draga Olteanu Matei: Mi-e cumplit de rusine. Basescu NU e presedintele meu
Margareta Pogonat a murit. "O actrita deosebita", spune Alexandru Arsinel
ROMÂNIATV.NET - Luni, 12 Mai 2014
Margareta Pogonat a murit.'Am admirat-o intotdeauna ca actrita. O actrita cu totul si cu totul speciala care a avut o cariera superba, teatru, film. O actrita deosebita care face parte din acea generatie exceptionala de...
Margareta Pogonat a murit. "O actrita deosebita", spune Alexandru Arsinel
MARGARETA POGONAT a murit
ROMÂNIATV.NET - Marti, 13 Mai 2014
MARGARETA POGONAT a murit. Trupul neinsufletit va fi depus la capela Cimitirului Iancu Nou - Balaneanu din Bucuresti, iar inhumarea va avea loc marti, la ora 12,00. MARGARETA POGONAT, actrita romana de teatru si film, s-a...
MARGARETA POGONAT a murit
Draga Olteanu Matei si-a condus sotul pe ultimul drum
ROMÂNIATV.NET - Joi, 17 Aprilie 2014
"Eu si el nu o sa ne despartim niciodata! Este omul care m-a facut sa nu stiu ce inseamna sa plang!", a zis Draga Olteanu Matei. Zeci de oameni l-au condus pe ultimul drum pe doctorul Ion Matei. Actori, prieteni, cei care...
Draga Olteanu Matei si-a condus sotul pe ultimul drum
Constatarile unei saptamani de vara Constatarile unei saptamani de vara

1. Iohannis s-a intalnit cu Basescu si incearca sa ascunda asta. A dat, fara sa-l forteze nimeni, o declaratie in care anunta ca nu... [continuare]

Dan Sultanescu: Ponta si Basescu vs Blair si Thatcher Dan Sultanescu: Ponta si Basescu vs Blair si Thatcher

Oricat de deplasata ar fi comparatia intre Romania si Anglia, nu pot sa nu remarc cat de asemanatoare sunt traseele acestor perechi de... [continuare]

Alte opinii InfoPortal
Clasament fotbal Liga I
1 Steaua 77
2 Astra Ploiesti 72
3 Petrolul Ploiesti 68
4 Dinamo 59
5 CFR Cluj 51
6 FC Vaslui 51
7 Pandurii Tg. Jiu 50
Vezi tot clasamentul
Auto
© 2005-2008   InfoPortal  /   Conditii de utilizare  /   Contact  /   Harta site  /   Resurse webmasteri
* InfoPortal este o marca inregistrata. Reproducerea integrala sau partiala a oricaror texte sau imagini de pe situl infoPortal.ro fara acordul prealabil este interzisa
Parteneri: ShopMania, ShopMania France, ShopMania Italy, ShopMania UK, ShopMania Australia, ShopMania India, ShopMania Hungary, ShopMania Mexico, ShopMania Spain, ShopMania Portugal, ShopMania Russia, ShopMania Brasil, ShopMania Poland, ShopMania Deutschland, Stiri Chisinau, Imobiliare, Anunturi auto, Legislatie auto, Noul cod rutier, Bascalie.ro, Jocuri, Horoscop, Cluburi, restaurante, hoteluri, baruri, Prieteni, Program TV, Program Cinema, Filme, Comedii, Telenovele, Filme adolescenti, Felicitari, Director web, Dictionar roman-englez, Dictionar englez-roman, Creare magazin online