Newsletter
Curs valutar
EUR
4.4852
-0.12%
USD
3.9870
-0.49%
XAU
151.49
-1.02%
Arhiva stiri
 
Horoscop
DEX Online

Celebritati

Elena Carstea

Profesie
cantareata

Data si locul nasterii
26 Februarie 1962 - Agnita, judetul Sibiu

Varsta: 53 de ani

Elena Carstea este o solista de muzica pop, compozitoare si textiera romana.
A absolvit in anul 1981 liceul Pedagogic din Sibiu si inca de la 16 ani si-a format primul grup alaturi de Ioan Gyuri Pascu. Formatia celor doi s-a numit «Trandafirii negri». A cantat de mic copil alaturi de sora sa in formatii muzicale scolare.
Aparitii si activitate muzicala
Colaboreaza cu grupul Star 2000 a lui Petre Geambasu pentru un turneu in Emiratele Arabe Unite
In perioada 1982-1986, este solista formatiilor Cornel Varban si Alexandru Wilmany. compune piesa "ochii tai" care devine un mare succes
Din 1990 a efectuat turnee in SUA, Germania, Canada, Marea Britanie. A sustinut peste 3.000 de concerte si are emisiuni radio si TV.
In 1996 semneaza albumul de versuri «Poezele pentru Vipi», ilustrat de Stefan Popa Popas.
Din 1994 este director artistic la Complexul artistic Vox Maris.
In 1999 infiinteaza si este presedinte de onoare al Sindicatului Interpretilor si Compozitorilor Liberi Profesionisti.
Premii
1983, obtine premiul publicului la festivalul «Melodii 83» cu piesa «Ochii tai»
1995, locul I la festivalul Izmir, Turcia
1996, Radio Contact o desemneaza cea mai buna interpreta a anului din partea Radio Contact
1998, locul I la Coven, Irlanda
1998, PREMIUL III -Egiypt-cu piesa-"Every time u walk away"
1999, locul I pentru piesa gelozie, Vilnius, Lituania si locul II pentru piesa Noi
2000, premiul al I pentru piesa let's change the world, compozitie proprie
2000, obtine premiul emisiunii Duminica in familie, Antena 1
in anul 2004-este decorata cu ordinul "Meritul Cultural-in grad de cavaler" de Presedintele Romaniei Ion Iliescu
Discografie
1989 - Ochii tai
1990 - Sunday
1993 - Colinde (cu Stefan Iordache)
1993 - Balada pentru Sanda
1994 - O iubire imposibila
1996 - 5 anotimpuri
1998 - Nu sunt perfecta
2000 - Colinde americane
Textul este disponibil sub licenta GNU pentru documentatie libera.
Versiunea originala a acestui articol se afla la: http://ro.wikipedia.org/wiki/Elena_Carstea

Ultimele stiri

Mihai Traistariu a vorbit despre acuzatiile aduse de Elena Carstea: "Asta se intampla de fiecare...
Cancan - Miercuri, 27 Ianuarie 2016
Dupa declaratiile facute de Elena Carstea la adresa artistului, acesta nu a rezistat sa nu ii raspunda vedetei. Interpretul care a reusit sa faca o figura buna in 2006 la Eurovision se pare ca isi doreste sa repete aceasta...
Mihai Traistariu a vorbit despre acuzatiile aduse de Elena Carstea: "Asta se intampla de fiecare...
Imagini de colectie de la nunta Silviei Dumitrescu! Vezi cum aratau in urma cu multi ani Elena...
Cancan - Joi, 10 Decembrie 2015
Au aparut imagini de la nunta Silviei Dumitrescu la care au participat cei mai in voga cantareti ai anilor '90. Laura Stoica, Elena Carstea, Dan Bittman, Oana Sarbu sau Monica Anghel s-au numarat printre cei care au...
Imagini de colectie de la nunta Silviei Dumitrescu! Vezi cum aratau in urma cu multi ani Elena...
Fiica adoptiva a Elenei Carstea si-a cunoscut mama biologica: "Mama mea arata mult mai bine decat am...
Cancan - Vineri, 13 Noiembrie 2015
Dupa 18 ani, fata infiata de Elena Carstea si-a dorit sa isi cunoasta mama naturala. Artista impreuna cu Sanda au fost si la orfelinatul de unde a fost infiata adolescenta. Dupa ani de asteptari si sute de intrebari, fiica...
Fiica adoptiva a Elenei Carstea si-a cunoscut mama biologica: "Mama mea arata mult mai bine decat am...
Fiica adoptiva a Elenei Carstea si-a cunoscut mama biologica: "Mama mea arata mult mai bine decat am...
Cancan - Vineri, 13 Noiembrie 2015
Dupa 18 ani, fata infiata de Elena Carstea si-a dorit sa isi cunoasta mama naturala. Artista impreuna cu Sanda au fost si la orfelinatul de unde a fost infiata adolescenta. Dupa ani de asteptari si sute de intrebari, fiica...
Fiica adoptiva a Elenei Carstea si-a cunoscut mama biologica: "Mama mea arata mult mai bine decat am...
Fiica Elenei Carstea vrea sa-si cunoasca mama biologica. Vezi ce reactie a avut cantareata cand a...
Cancan - Miercuri, 11 Noiembrie 2015
Sanda, fiica cea mare a Elenei Carstea, pe care cantareata a adoptat-o in urma cu mai multi ani, vrea sa-si cunoasca mama biologica. Cantareata a declarat ca in urma cu multi ani a facut o intrerupere de sarcina, iar dupa a...
Fiica Elenei Carstea vrea sa-si cunoasca mama biologica. Vezi ce reactie a avut cantareata cand a...
Ieri tocilara, astazi... bomba nucleara! Cat de sexy s-a facut fiica din SUA a Elenei Carstea. Are...
Cancan - Marti, 9 Iunie 2015
Candva una dintre cele mai de succes cantarete de muzica usoara din tara noastra, Elena Carstea nu vrea sa mai auda de Romania. De aproape un deceniu, traieste in SUA alaturi de fiicei ei si de un american putred de bogat. ...
Ieri tocilara, astazi... bomba nucleara! Cat de sexy s-a facut fiica din SUA a Elenei Carstea. Are...
Rugaciuni și previziuni sumbre pentru Cotabița
Telegraf Constanta - Sambata, 23 Mai 2015
Gabriel Cotabita se afla in coma indusa de doua saptamani, dupa ce a facut un infarct pe 8 mai. Cantaretul a fost gasit in sala de fitness a hotelului Hilton din Bucuresti si transportat de urgenta la Spitalul Floreasca....
Rugaciuni și previziuni sumbre pentru Cotabița
A murit compozitorul Marcel Dragomir
Telegraf Constanta - Marti, 10 Martie 2015
Compozitorul Marcel Dragomir s-a stins din viața. Anunțul a fost facut chiar de fiul sau, Rareș, pe Facebook. „Cu mare durere in inima și in suflet, va anunț pe toți cei care l-ați cunoscut și i-ați iubit opera...
A murit compozitorul Marcel Dragomir
Marcel Dragomir s-a stins din viata! Anuntul a fost facut in urma cu putin timp!
Cancan - Luni, 9 Martie 2015
Compozitorul Marcel Dragomir, cunoscut in primul rand pentru colaborarea sa cu Angela Similea, s-a stins din viata. Anuntul a fost facut pe Facebook chiar de catre fiul sau. Marcel Dragomir este unul dintre cei mai cunoscuti...
Marcel Dragomir s-a stins din viata! Anuntul a fost facut in urma cu putin timp!
A MURIT Marcel Dragomir
- Luni, 9 Martie 2015
Marcel Dragomir, cunoscut pentru colaborarea sa cu Angela Similea, s-a stins din viata. Anuntul a fost facut pe Facebook de fiul sau, Rares Dragomir. MARCEL DRAGOMIR a murit. "CU MARE DURERE IN INIMA SI IN SUFLET VA ANUNT PE...
A MURIT Marcel Dragomir
5 motive pentru care PSD poate castiga usor alegerile de anul viitor 5 motive pentru care PSD poate castiga usor alegerile de anul viitor

Desi nu mai detine functia de prim-ministru, PSD are in continuare cele mai importante sanse sa castige alegerile de anul viitor. Stiu, cei... [continuare]

Societatea in care invingatorul ia totul Societatea in care invingatorul ia totul

Am sa fac ceva ce nimeni din tabara cealalta nu a facut vreodata - am sa urez succes noului guvern Iohannis, cu toata sinceritatea. Am sa... [continuare]

Alte opinii InfoPortal
Clasament fotbal Liga I
1 Steaua Bucureşti 21
2 CFR 1907 Cluj 19
3 Astra Giurgiu 18
4 Dinamo Bucureşti 18
5 ASA Târgu-Mureş 15
6 Petrolul Ploieşti 14
7 FC Botoşani 14
Vezi tot clasamentul
Auto
© 2005-2008   InfoPortal  /   Conditii de utilizare  /   Contact  /   Harta site  /   Resurse webmasteri  /   Cookies
* InfoPortal este o marca inregistrata. Reproducerea integrala sau partiala a oricaror texte sau imagini de pe situl infoPortal.ro fara acordul prealabil este interzisa