Newsletter
Curs valutar
EUR
4.4242
+0.08%
USD
4.0876
+1.76%
XAU
157.42
+0.94%
Arhiva stiri
 
Horoscop
Program TV
DEX Online

Celebritati

Elena Carstea

Profesie
cantareata

Data si locul nasterii
26 Februarie 1962 - Agnita, judetul Sibiu

Varsta: 53 de ani

Elena Carstea este o solista de muzica pop, compozitoare si textiera romana.
A absolvit in anul 1981 liceul Pedagogic din Sibiu si inca de la 16 ani si-a format primul grup alaturi de Ioan Gyuri Pascu. Formatia celor doi s-a numit «Trandafirii negri». A cantat de mic copil alaturi de sora sa in formatii muzicale scolare.
Aparitii si activitate muzicala
Colaboreaza cu grupul Star 2000 a lui Petre Geambasu pentru un turneu in Emiratele Arabe Unite
In perioada 1982-1986, este solista formatiilor Cornel Varban si Alexandru Wilmany. compune piesa "ochii tai" care devine un mare succes
Din 1990 a efectuat turnee in SUA, Germania, Canada, Marea Britanie. A sustinut peste 3.000 de concerte si are emisiuni radio si TV.
In 1996 semneaza albumul de versuri «Poezele pentru Vipi», ilustrat de Stefan Popa Popas.
Din 1994 este director artistic la Complexul artistic Vox Maris.
In 1999 infiinteaza si este presedinte de onoare al Sindicatului Interpretilor si Compozitorilor Liberi Profesionisti.
Premii
1983, obtine premiul publicului la festivalul «Melodii 83» cu piesa «Ochii tai»
1995, locul I la festivalul Izmir, Turcia
1996, Radio Contact o desemneaza cea mai buna interpreta a anului din partea Radio Contact
1998, locul I la Coven, Irlanda
1998, PREMIUL III -Egiypt-cu piesa-"Every time u walk away"
1999, locul I pentru piesa gelozie, Vilnius, Lituania si locul II pentru piesa Noi
2000, premiul al I pentru piesa let's change the world, compozitie proprie
2000, obtine premiul emisiunii Duminica in familie, Antena 1
in anul 2004-este decorata cu ordinul "Meritul Cultural-in grad de cavaler" de Presedintele Romaniei Ion Iliescu
Discografie
1989 - Ochii tai
1990 - Sunday
1993 - Colinde (cu Stefan Iordache)
1993 - Balada pentru Sanda
1994 - O iubire imposibila
1996 - 5 anotimpuri
1998 - Nu sunt perfecta
2000 - Colinde americane
Textul este disponibil sub licenta GNU pentru documentatie libera.
Versiunea originala a acestui articol se afla la: http://ro.wikipedia.org/wiki/Elena_Carstea

Ultimele stiri

Marcel Dragomir s-a stins din viata! Anuntul a fost facut in urma cu putin timp!
Cancan - Luni, 9 Martie 2015
Compozitorul Marcel Dragomir, cunoscut in primul rand pentru colaborarea sa cu Angela Similea, s-a stins din viata. Anuntul a fost facut pe Facebook chiar de catre fiul sau. Marcel Dragomir este unul dintre cei mai cunoscuti...
Marcel Dragomir s-a stins din viata! Anuntul a fost facut in urma cu putin timp!
A MURIT Marcel Dragomir
- Luni, 9 Martie 2015
Marcel Dragomir, cunoscut pentru colaborarea sa cu Angela Similea, s-a stins din viata. Anuntul a fost facut pe Facebook de fiul sau, Rares Dragomir. MARCEL DRAGOMIR a murit. "CU MARE DURERE IN INIMA SI IN SUFLET VA ANUNT PE...
A MURIT Marcel Dragomir
Transformarea SOCANTA a Elenei Carstea! Vezi cum a ajuns sa arate ACUM!
Cancan - Marti, 3 Martie 2015
Viata grea de peste Ocean si-a pus amprenta pe chipul Elenei Carstea! Solista in varsta de 52 de ani s-a indepartat tot mai mult de muzica, incercand sa practice diverse meserii pentru a aduce bani in casa. Aflata in...
Transformarea SOCANTA a Elenei Carstea! Vezi cum a ajuns sa arate ACUM!
N-ai auzit-o niciodata cantand atat de PROST pe Oana Zavoranu! Ultima filmare cu ea starneste hohote...
Cancan - Duminica, 15 Februarie 2015
Oana Zavoranu a crezut mereu in talentul ei si pe langa actorie a cochetat si cu muzica. A scos cateva videoclipuri, care nu s-au bucat insa de mult succes. Au trecut multi ani de cand Querida filma ultima piesa, Carino,...
Veste-soc primita de pompierul-erou de la maternitatea Giulesti! "Ma las de meserie. Doctorii mi-au...
Cancan - Luni, 6 Octombrie 2014
Cristian Valcu, pompierul care in 2010 a condus misiunea de salvare a bebelusilor de la maternitatea Giulesti, traieste o drama cumplita! Doctorii i-au spus ca trebuie sa renunte la profesia sa. Pompierul Cristian Valcu...
Veste-soc primita de pompierul-erou de la maternitatea Giulesti! "Ma las de meserie. Doctorii mi-au...
VICTORIE! SIMONA HALEP - MARIA TERESA TORRO-FLOR 6-3, 6-0 in turul III la Roland Garros
ROMÂNIATV.NET - Duminica, 1 Iunie 2014
SIMONA HALEP - MARIA TERESA TORRO-FLOR LIVE. Simona Halep s-a impus cu 6-3, 6-0 in meciul cu Maria Teresa Torro-Flor si s-a calificat in premiera in optimile de finala de la ROLAND GARROS. SIMONA HALEP - MARIA TERESA...
VICTORIE! SIMONA HALEP - MARIA TERESA TORRO-FLOR 6-3, 6-0 in turul III la Roland Garros
Adevarul Live - despre invatamantul tehnologic: "Planul de invatamant ofera foarte putina practica...
Adevarul Online - Joi, 22 Mai 2014
De ce se aleg liceele tehnologice? Viorica Carstea - Liceul Tehnologic Auto din Craiova "Marea majoritate vine la Liceul Tehnologic pentru ca au o note slabe. Sunt elevi care obtin sub media 5. Venind la un liceu tehnologic...
Elena Carstea va vinde case in America
Atac - Luni, 5 Mai 2014
Elena Carstea studiaza in prezent pentru a deveni agent mobiliar in America. Artista pune, se pare, cariera muzicala pe planul doi. Iata din ce și-a mai castigat existența peste ocean. Elena Carstea a trecut, in urma cu...
Si-a pierdut speranta ca va putea canta, in America! Vezi cu ce se ocupa Elena Carstea si cum mai e...
Cancan - Duminica, 4 Mai 2014
Elena Carstea si-a revenit dupa operatia pe creier de acum patru ani si incearca sa-si gaseasca un loc de munca. Vrea sa devina agent imobiliar, asa ca s-a inscris la o scoala de profil. Invata pe branci si abia peste un an...
Si-a pierdut speranta ca va putea canta, in America! Vezi cu ce se ocupa Elena Carstea si cum mai e...
Cristian Faur, compozitorul succeselor romanesti la Eurovision, isi face de cap noptile prin cluburi
Libertatea - Marti, 15 Aprilie 2014
Pana acum, aradeanul a preferat sa fie reprezentat prin compozitiile sale prin Andra, Horia Brenciu, Marcel Pavel, Paula Selling, Elena Carstea etc. Aflat intr-o vizita "de lucru" prin Bucuresti, compozitorul ce a reprezentat...
Cristian Faur, compozitorul succeselor romanesti la Eurovision, isi face de cap noptile prin cluburi
Dan Sultanescu: 
​​
Cum se va schimba politica, in urma 
​ofensivei  DNA? 6 efecte de urmarit Dan Sultanescu: ​​ Cum se va schimba politica, in urma ​ofensivei DNA? 6 efecte de urmarit

Romanii se bucura ca, in sfarsit, exista si corupti, nu doar coruptie. Activitatea DNA este receptata pozitiv de populatie, care simte ca,... [continuare]

Dan Sultanescu: Legitimitati multiple si o sansa istorica pentru Romania Dan Sultanescu: Legitimitati multiple si o sansa istorica pentru Romania

Dupa alegeri, am constatat o preocupare constanta in zona PNL si a dreptei de a contesta legitimitatea lui Victor Ponta, pentru ca a pierdut... [continuare]

Alte opinii InfoPortal
Clasament fotbal Liga I
1 Steaua Bucureşti 21
2 CFR 1907 Cluj 19
3 Astra Giurgiu 18
4 Dinamo Bucureşti 18
5 ASA Târgu-Mureş 15
6 Petrolul Ploieşti 14
7 FC Botoşani 14
Vezi tot clasamentul
Auto
© 2005-2008   InfoPortal  /   Conditii de utilizare  /   Contact  /   Harta site  /   Resurse webmasteri
* InfoPortal este o marca inregistrata. Reproducerea integrala sau partiala a oricaror texte sau imagini de pe situl infoPortal.ro fara acordul prealabil este interzisa
Parteneri: ShopMania, ShopMania France, ShopMania Italy, ShopMania UK, ShopMania Australia, ShopMania India, ShopMania Hungary, ShopMania Mexico, ShopMania Spain, ShopMania Portugal, ShopMania Russia, ShopMania Brasil, ShopMania Poland, ShopMania Deutschland, Stiri Chisinau, Imobiliare, Anunturi auto, Legislatie auto, Noul cod rutier, Bascalie.ro, Jocuri, Horoscop, Cluburi, restaurante, hoteluri, baruri, Prieteni, Program TV, Program Cinema, Filme, Comedii, Telenovele, Filme adolescenti, Felicitari, Director web, Dictionar roman-englez, Dictionar englez-roman, Creare magazin online