Newsletter
Curs valutar
EUR
4.4568
+0.04%
USD
3.9458
+0.02%
XAU
168.23
+0.07%
Arhiva stiri
 
Horoscop
DEX Online

Celebritati

Elena Carstea

Profesie
cantareata

Data si locul nasterii
26 Februarie 1962 - Agnita, judetul Sibiu

Varsta: 54 de ani

Elena Carstea este o solista de muzica pop, compozitoare si textiera romana.
A absolvit in anul 1981 liceul Pedagogic din Sibiu si inca de la 16 ani si-a format primul grup alaturi de Ioan Gyuri Pascu. Formatia celor doi s-a numit «Trandafirii negri». A cantat de mic copil alaturi de sora sa in formatii muzicale scolare.
Aparitii si activitate muzicala
Colaboreaza cu grupul Star 2000 a lui Petre Geambasu pentru un turneu in Emiratele Arabe Unite
In perioada 1982-1986, este solista formatiilor Cornel Varban si Alexandru Wilmany. compune piesa "ochii tai" care devine un mare succes
Din 1990 a efectuat turnee in SUA, Germania, Canada, Marea Britanie. A sustinut peste 3.000 de concerte si are emisiuni radio si TV.
In 1996 semneaza albumul de versuri «Poezele pentru Vipi», ilustrat de Stefan Popa Popas.
Din 1994 este director artistic la Complexul artistic Vox Maris.
In 1999 infiinteaza si este presedinte de onoare al Sindicatului Interpretilor si Compozitorilor Liberi Profesionisti.
Premii
1983, obtine premiul publicului la festivalul «Melodii 83» cu piesa «Ochii tai»
1995, locul I la festivalul Izmir, Turcia
1996, Radio Contact o desemneaza cea mai buna interpreta a anului din partea Radio Contact
1998, locul I la Coven, Irlanda
1998, PREMIUL III -Egiypt-cu piesa-"Every time u walk away"
1999, locul I pentru piesa gelozie, Vilnius, Lituania si locul II pentru piesa Noi
2000, premiul al I pentru piesa let's change the world, compozitie proprie
2000, obtine premiul emisiunii Duminica in familie, Antena 1
in anul 2004-este decorata cu ordinul "Meritul Cultural-in grad de cavaler" de Presedintele Romaniei Ion Iliescu
Discografie
1989 - Ochii tai
1990 - Sunday
1993 - Colinde (cu Stefan Iordache)
1993 - Balada pentru Sanda
1994 - O iubire imposibila
1996 - 5 anotimpuri
1998 - Nu sunt perfecta
2000 - Colinde americane
Textul este disponibil sub licenta GNU pentru documentatie libera.
Versiunea originala a acestui articol se afla la: http://ro.wikipedia.org/wiki/Elena_Carstea

Ultimele stiri

"A fost otravit cu un drog!" Poliția americana a intrat pe fir in cazul morții fiului vitreg al...
Cancan - Joi, 10 Martie 2016
Zilele trecute, Elena Carstea și-a inmormantat fiul vitreg, in varsta de 30 de ani, iar CANCAN.ro a aflat detalii uluitoare despre motivul pentru care a murit Brett Thomas Muttart. Saptamana trecuta, Elena Carstea a trecut...
"A fost otravit cu un drog!" Poliția americana a intrat pe fir in cazul morții fiului vitreg al...
"A fost otravit cu un drog!" Poliția americana a intrat pe fir in cazul morții fiului vitreg al...
Cancan - Joi, 10 Martie 2016
Zilele trecute, Elena Carstea și-a inmormantat fiul vitreg, in varsta de 30 de ani, iar CANCAN.ro a aflat detalii uluitoare despre motivul pentru care a murit Brett Thomas Muttart. Saptamana trecuta, Elena Carstea a trecut...
"A fost otravit cu un drog!" Poliția americana a intrat pe fir in cazul morții fiului vitreg al...
Adevarul despre moartea fiului Elenei Carstea. "A inceput sa se drogheze dupa ce..."
Cancan - Vineri, 4 Martie 2016
Ultimele zile au fost cumplite pentru Elena Carstea, dupa ce fiul sau vitreg, de care a fost extrem de apropiata, a murit. Deși s-a spus ca tanarul a murit din cauza drogurilor, CANCAN.ro a aflat tot adevarul. Plecata acum...
Adevarul despre moartea fiului Elenei Carstea. "A inceput sa se drogheze dupa ce..."
Adevarul despre moartea fiului Elenei Carstea. "A inceput sa se drogheze dupa ce..."
Cancan - Vineri, 4 Martie 2016
Ultimele zile au fost cumplite pentru Elena Carstea, dupa ce fiul sau vitreg, de care a fost extrem de apropiata, a murit. Deși s-a spus ca tanarul a murit din cauza drogurilor, CANCAN.ro a aflat tot adevarul. Plecata...
Adevarul despre moartea fiului Elenei Carstea. "A inceput sa se drogheze dupa ce..."
Cutremurator! Prima declarație a Elenei Carstea dupa moartea fiului ei!
Cancan - Miercuri, 2 Martie 2016
Elena Carstea și soțul ei trec prin momente cumplite, dupa fiul lor s-a stins din viața marti, 1 martie. Interpreta a dat primele declarații dupa moartea tanarului și a marturisit ca momentele sunt foarte grele. Elena...
Cutremurator! Prima declarație a Elenei Carstea dupa moartea fiului ei!
Cutremurator! Prima declarație a Elenei Carstea dupa moartea fiului ei!
Cancan - Miercuri, 2 Martie 2016
Elena Carstea și soțul ei trec prin momente cumplite, dupa fiul lor s-a stins din viața marti, 1 martie. Interpreta a dat primele declarații dupa moartea tanarului și a marturisit ca momentele sunt foarte grele. Elena...
Cutremurator! Prima declarație a Elenei Carstea dupa moartea fiului ei!
Mihai Traistariu a vorbit despre acuzatiile aduse de Elena Carstea: "Asta se intampla de fiecare...
Cancan - Miercuri, 27 Ianuarie 2016
Dupa declaratiile facute de Elena Carstea la adresa artistului, acesta nu a rezistat sa nu ii raspunda vedetei. Interpretul care a reusit sa faca o figura buna in 2006 la Eurovision se pare ca isi doreste sa repete aceasta...
Mihai Traistariu a vorbit despre acuzatiile aduse de Elena Carstea: "Asta se intampla de fiecare...
Mihai Traistariu a vorbit despre acuzatiile aduse de Elena Carstea: "Asta se intampla de fiecare...
Cancan - Miercuri, 27 Ianuarie 2016
Dupa declaratiile facute de Elena Carstea la adresa artistului, acesta nu a rezistat sa nu ii raspunda vedetei. Interpretul care a reusit sa faca o figura buna in 2006 la Eurovision se pare ca isi doreste sa repete aceasta...
Mihai Traistariu a vorbit despre acuzatiile aduse de Elena Carstea: "Asta se intampla de fiecare...
Imagini de colectie de la nunta Silviei Dumitrescu! Vezi cum aratau in urma cu multi ani Elena...
Cancan - Joi, 10 Decembrie 2015
Au aparut imagini de la nunta Silviei Dumitrescu la care au participat cei mai in voga cantareti ai anilor '90. Laura Stoica, Elena Carstea, Dan Bittman, Oana Sarbu sau Monica Anghel s-au numarat printre cei care au...
Imagini de colectie de la nunta Silviei Dumitrescu! Vezi cum aratau in urma cu multi ani Elena...
Fiica adoptiva a Elenei Carstea si-a cunoscut mama biologica: "Mama mea arata mult mai bine decat am...
Cancan - Vineri, 13 Noiembrie 2015
Dupa 18 ani, fata infiata de Elena Carstea si-a dorit sa isi cunoasta mama naturala. Artista impreuna cu Sanda au fost si la orfelinatul de unde a fost infiata adolescenta. Dupa ani de asteptari si sute de intrebari, fiica...
Fiica adoptiva a Elenei Carstea si-a cunoscut mama biologica: "Mama mea arata mult mai bine decat am...
5 motive pentru care PSD poate castiga usor alegerile de anul viitor 5 motive pentru care PSD poate castiga usor alegerile de anul viitor

Desi nu mai detine functia de prim-ministru, PSD are in continuare cele mai importante sanse sa castige alegerile de anul viitor. Stiu, cei... [continuare]

Societatea in care invingatorul ia totul Societatea in care invingatorul ia totul

Am sa fac ceva ce nimeni din tabara cealalta nu a facut vreodata - am sa urez succes noului guvern Iohannis, cu toata sinceritatea. Am sa... [continuare]

Alte opinii InfoPortal
Clasament fotbal Liga I
1 Steaua Bucureşti 21
2 CFR 1907 Cluj 19
3 Astra Giurgiu 18
4 Dinamo Bucureşti 18
5 ASA Târgu-Mureş 15
6 Petrolul Ploieşti 14
7 FC Botoşani 14
Vezi tot clasamentul
Auto
© 2005-2008   InfoPortal  /   Conditii de utilizare  /   Contact  /   Harta site  /   Resurse webmasteri  /   Cookies
* InfoPortal este o marca inregistrata. Reproducerea integrala sau partiala a oricaror texte sau imagini de pe situl infoPortal.ro fara acordul prealabil este interzisa